Jun 3, 2012

Petua Atasi Penyakit Batu Karang

rawatan batu karang
Petua Atasi Penyakit Batu Karang Petua untuk mengatasi penyakit batu karang. Ada banyak faedah jika kita sanggup berpantang sedikit dalam soal makan minum; terutama bagi mereka yang ada risiko mendapat penyakit atau pernah menghidap masalah kesihatan tertentu.

Bagi individu yang mengalami masalah batu karang, panduan di bawah mungkin dapat membantu meningkatkan kesihatan:

  1. Minum banyak air bersih ( air bertapis, RO, air mineral, air dirawat ) untuk membersihkan air kencing.
  2. Elakkan minuman manis, terutama minuman karbonat.
  3. Kekurangan vitamin B6 dan potassium menyebabkan pembentukan batu karang. Makanan seperti barli, kentang, keledek, berasaskan tepung gandum, bunga kubis dan pisang mengatasi masalah kekurangan ini.
  4. Elakkan makanan kaya asid oksalik seperti tomato, bayam, lobak merah, daging, strawberi, koko, coklat dan teh.
  5. Kurangkan pengambilan garam dan gula, termasuk ikan masin, jeruk dan coklat.
  6. Banyak makan sayur-sayuran dan buah-buahan kaya serat.
  7. Kurangkan sumber protein haiwan, sebaliknya gantikan dengan protein tumbuh-tumbuhan.
  8. Kurangkan minum kopi, teh dan alkohol.
Penawar Batu Karang cara Tradisional

Didihkan sebatang pokok matahari bersama akarnya. Biarkan sehingga airnya tinggal kira-kira
satu gelas. Setelah sejuk, tapis dan minum seperti air teh dan ulangi sehingga beberapa hari.

Nanas Sembuh Penyakit Batu Karang

Bagi pengidap batu karang, kupas sebiji nanas dan cincang. Campurkan segelas air serta sedikit garam dan kisar halus. Minum air nanas segelas setiap hari. atau
Try Cari Sulur Nenas campur ngan gula batu, minum hari hari...sampai dah tak
ada batu karang tersebut....

Lobak Putih

minum air lobak putih yang dijadikan jus seminggu 2kali. Jangan diamalkan hari-hari sebab air
1 / 2 lobak putih adalah tajam.

Epal Hijau, minyak zaitun

5 hari yang pertama, minum 4 gelas air epal hijau setiap hari (nak makan 4 @ 5 biji epal hijau
pun boleh gak). Jus epal ni melembutkan batu karang.
Hari ke enam pulak , jangan makan malam! Pada pukul 6 petang minum garam Epsom
(magnesium sulphate) dengan air suam. Ulang lagi pada pukul 8 malam. Magnesium sulphate
buka bukaan pundi kencing. Pada pukul 10 malam, ambil setengah cawan minyak zaitun(atau
minyak bijan) yang dicampur dengan setengah cawan air lemon. kacau dan minum. Minyak ini
akan bertindak menjadi pelincir.

Esok paginya, jangan terkejut kalau nampak batu hijau kat najis...biasanya terapung!...dan
boleh dikira :). Jika tak de batu karangpun, petua ini elok untuk membersihkan pundi kencing.

Tembikai dan Prune Juice

Kisar sebiji buah tembikai bersama sedikit gula batu (untuk sedapkan). Minum setiap hari.
baru2 nie saya kena batu karang, makan ubat selama 1 minggu tak baik so member
ofis rekomenkn makan tembikai 1 biji kena habiskan dlm masa 24 jam selama 3
hari berturut2 (sama ada makan atau jadikan jus tanpa campur air) alhamdulillah
lepas 3 hari jumpa doktor, doktor kata dah clear tak ada apa2,
cubalah, insya'allah sembuh masa minum selawat 3x ya.

Punca Batu Karang

Rawatan batu karang boleh  juga menggunakan makanan kesihatan, antaranya maca, tribulus, jus epal hijau, contoh produk adalah seperti PRO RIGHT SUREBEST, pro right mengandungi maca, tribulus, oblisakarida dan epal, semua dalam bentuk extrak

Lihat Testimoni pesakit batu karang yang amal Pro Right

Petua Atasi Penyakit Batu Karang, testimoni pro right
Lihat seorang Doktor hidap batu karang, makan  pro right 2 hari dan minum banyak air, batu karangnya keluar melalui kencing.

22 comments:

  1. salam..saya nak tny, klu saya ganti kan minum air nenas tu dengan air nenas dalam tin boleh ke??

    ReplyDelete
  2. lebih elok minum yang original fresh

    ReplyDelete
  3. saya disahkan batu karang sehari lepas. setakat ni abh juga cadangkan jus tembikai... memula rasa sedih sgt bila dapat tahu tapi bila baca blog awak baru rasa lega sikit. sy nak ikhtiar guna jus tembikai tu dlu

    ReplyDelete
  4. Moga cepat sembuh, saya pun dapat petua dari rakan rakan, yang penting Gustilala minum banyak air bersih, kalau ada mesin penapis lagi bagus, sebab air paip tak berapa baik, banyak klorin

    ReplyDelete
  5. td gi scan dkt klinik perdana.dr tu cakap buah pinggang sy bengkak sbb ada batu karang di sebelah kanan buah pinggang sy.dr tu cadangkan sy buat rawatn laser scpt mgkin.tp sbelum tu sy nak try petua petua ni dulu.tq for info

    ReplyDelete
  6. Aslmkm.. Nk tny.. Suami sy penghidap batu karang di salur hempedu (yg telah dibuang hempedu, dan salurnya sekali.. Kini merebak ke dlm hati slps 9 thn operation) & satu lg pd buah pinggang.. Suami x mahu operation lg memandangkn kos yg sgt tggi.. Dan parut operation yg sgt besar di perut.. Mahu ikhtiar secara tradisional..
    Memang teruk keadaannya.. Cuma bertahan dgn mkn ubat tahan sakit shj skrg ni.. Boleh bg pendapat & cadangan?
    Diharap sedikit sebyk dpt membantu.. Terima kasih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah 2 minggu kesakitan kena batu karang dalam buah pinggang. Baru seminggu makan ubat tahan sakit. Sedang mengamal kan jus epal yg 6 hari tu.. harini hari ke 5...mudah2an esok atau lusa baik bi iznillah.. apa2 saya akan update insyaa'allah..

      Delete
    2. Jadi apa keputusannya selepas hari ke enam?

      Delete
  7. boleh cuba berubat di melaka
    http://erisya-celahkehidupan.blogspot.com/2011/01/rawatan-buah-pinggang.html

    ReplyDelete
  8. , sye nak tnye sikit, sye di sahkan kena batu karang, so semalam waktu sye buang air sbiji btu turut kluar, so sye nak tnye batu karang tuh masih ade ke x, confiuz dan tkut gak coz sakit , tolong sye bri pndapat , tq

    ReplyDelete
  9. Arsha Lovely elok tu dah keluar batu tu
    nasihat saya buat ujian di klinik
    samada terdapat lagi atau tidak
    batu karang

    ReplyDelete
  10. , oh so kena pegi x-ray la nie, ok, terima kasih FAUZI AHMAD

    ReplyDelete
  11. Bulan Mei hr ti sy di sahkan ada masalah batu karang di bahagian buah pinggang.sy dah cuba macam macam ubt dan pergi berubat tradisional.swkarang Alhamdulillah sy dah ok dwngan mwngamalkan ubat dari sudan.sesiapa berminat utk mencuba boleh email sy Datinziela@gmail.com
    atau whatsapp sy di 0139090296

    ReplyDelete
  12. Boleh juga cuba ambil URINEX. Manfaat yang akan anda perolehi :
    1. Membantu memecahkan & mengeluarkan batu karang dari saluran kencing.
    2. Mengurangkan kekejangan & radang saluran kencing yang dikaitkan dengan batu karang.
    3. Melawaskan pembuangan air kencing & meredakan gangguan buah pinggang yang disebabkan oleh batu karang.

    HALAL & BERDAFTAR DENGAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA. Berminat untuk membuat pembelian, boleh PM/SMS/WhatsApps saya di 016-6521445

    (Mas).

    Fb Pages : https://www.facebook.com/pages/Cinderellacute-Baraka-Habbatus-Sauda-Kapsul/126502494148896

    ReplyDelete
  13. Sila izinkan kami memperkenalkan diri kami sebagai pakar menyingkir batu karang pundi hempedu. Kami, Agro pluz Biotech Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang mengkaji produk bioteknologi kami tersendiri. Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi selama 20 tahun, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang terdiri daripada Roselle, minyak zaitun dan bahan-bahan mineral.

    Produk kami yang berjenama DR GETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR GETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan.

    Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.

    Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan
    antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa. Sila hubungi kami dengan emel agropluz@gmail.com / 016 977 5478 (Kelvin) untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.


    Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
  14. Minta maaf nk mengadu tentang penipuan oline

    saya telah DITIPU oleh 0139090296 yg menjual arabic gam. Da bayar rm320 tapi barang tak hantar. Dia kata da send tapi pecah. Alasan 2kali yang sama dia takperasan and sy tegur takkan pecah lagi. Dia tutup fon dan takde barang yg smpai ke rumah smpai sekarang

    Saya telah DITIPU oleh sue katanya seorang cikgu DITIPU oleh PENIPU

    0139090296 03070000409108 CIMB .rezki mewah resources.

    Sy akan sebarkan maklumat. Utk pengetahuan lebih lanjut boleh msg saya 0197500940 kita kumpul ramai2 cari PENIPU ini!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bagi laman web budak tu, facebooknya
      nama
      alamat kalau ada

      Delete
  15. https://plus.google.com/app/basic/114197804536221426108/about?cbp=14528zlnnmrzp&sview=26&cid=5&soc-app=115&soc-platform=1


    Saya tiada alamat or yg lain. Tp nk minta kawan kerja di suruhanjaya atau cimb utk trace alamat penipu ni.


    Tuan boleh bantu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan nak report polis ke

      kalau mau report
      beri pada polis

      Nama penipu
      jenis barang yang dia jual dan tuan beli
      RM berapa
      tarikh beli
      tarikh bayar dan slip bank
      No akaun penipu itu
      Nama bank

      No tel dia
      laman jualan dia

      Delete
  16. saya sudah mencuba mengambil juz tembikai 1 biji sehari untuk 3 hari lepas tu saya minum juz epal selama 6 hari dan minum epsom salt setiap 2 jam dan juz lemon dicampur minyak zaitun, Pagi ni nampak pepejal hjau yg besar sebanyak 4 /5 yang kecil banyak inikah batu karang tersebut? sebelum ni saya dah ct scan dan doktor kata ada batu karang sebesar 1.2cm dalam buah pinggang saya saya akan pergi scan balik nak confirmkan. - shahrudin marjie 0166611664

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAHNIAH DAN TERIMA KASIH ATAS INFO, SETENGAH PENGGUNA MENCUBA MADU LEBAH KELULUT

      Delete

Terima Kasih, kerana memberi komen yang menarik. Minta Tulis nama anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...